RECEPTY: Vykročte do leta s ľahkosťou, ktorú vám zaručí pestrá strava!

Dátum pridania: mj 22, 2017

S čoraz teplejšími slnečnými lúčmi prichádza túžba po pohybe, ľahkosti a zdravšej strave. Pri vysokých teplotách strácame chuť na ťažké sýte jedlá a preferujeme stravu, ktorá nás síce zasýti, no nezaťaží nám žalúdok. Pripravili sme pre vás pár receptov, ktoré budú po vyskúšaní zaručene tvoriť stálu súčasť vášho (nielen) letného jedálnička.

 

RÁNO

Mangové smoothie


  • 1 ks manga
  • 1 ks hrušky
  • Kúsok zázvoru
  • 1 PL medu
  • ½ PL limetkovej šťavy
  • ½ PL citrónovej šťavy
  • 500-600 ml vody
 
Všetky suroviny vložte do mixéra a mixujte 1-2 minúty. Mangové smoothie vás hneď zrána osvieži a dodá vám energiu na celý deň!

 

OBED

Krémová hrášková polievka s mätou


  • 500 g hrášku
  • 5 lístkov mäty
  • 1 ks jarnej cibuľky s cíbikmi
  • 1 ks cesnaku
  • ½ mozzarelly
  • maslo

 

Jarnú cibuľku s cíbikmi a cesnak si nakrájame, pridáme mätu a speníme na masle. Pridáme hrášok a premiešame. Dochutíme rascou, trochou mletej červenej papriky, chvíľku orestujeme a podlejeme vodou. Varíme 10-15 minút, kým bude hrášok mäkký. Pridáme kúsky mozzarelly a rozmixujeme tak, aby polievka nadobudla krémovú konzistenciu. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a trochou masla. Podľa chuti môžete pridať aj šlahačkovú smotanu.

 

Cviklové quinoto s morčacím steakom v parmezánovej kruste


  • 2 plátky morčacích pŕs
  • 1 šálka quinoa
  • ½ ks mrkvy
  • ½ ks cvikly
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL masla
  • 1 PL dijónskej horčice

 

Na masle si osmažíme nadrobno nakrájaný pór, najemno nastrúhanú cviklu a mrkvu asi jednu minútu. Quinou 3x poriadne prepláchneme pod teplou vodou a pridáme k zelenine. Zalejeme horúcou vodou v pomere 1:2 a necháme pod pokrievkou uvariť domäkka, približne 15 – 20 minút. Ochutíme soľou, citrónovou šťavou a čerstvou petržlenovou vňaťou. Morčacie prsia zľahka vyklepeme a potrieme horčicou. Pridáme mleté čierne korenie, posolíme a nastrúhame parmezán. Na panvici s trochou olivového oleja zľahka opražíme dozlata, kým sa nevytvorí krusta a mäso nie je mäkké (cca 8 min. z každej strany). Podávame s čerstvým šalátom so zálievkou z citrónovej šťavy, soli a olivového oleja.

 

DEZERT

Makovo – čerešňová bábovka


  • 300 g maku
  • 100 g pomletých mandľových lupienkov
  • 1 PL mletých ľanových semiačok
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL škorice
  • 4 vajcia
  • 100 g roztopeného masla
  • 120 g trstinového cukru
  • 200 g termizovaného tvarohu
  • Hrnček zaváraných čerešní
  • Múka a maslo na vymastenie formy

 

Mak s cukrom pomelieme, pridáme mandľové lupienky a z masy urobíme jemný prášok. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zmiešame suché ingrediencie, zapracujeme ich so žĺtkami a ostatnými ingredienciami. Sneh z bielkov jemne vmiešame ako posledný. Cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečieme na 180 stupňov približne 40-45 minút. Na záver môžete bábovku dozdobiť práškovým cukrom. 

 

ŽELÁME VÁM DOBRÚ CHUŤ! 

 

Všetko potrebné pre prípravu pestrej a zdravej stravy nájdete v predajniach


 

logo_vip-luxury-concept-store.jpg
logo_ozeta-pierre-cardin.jpg
logo_happy-grill.jpg
logo_bepon.jpg
logo_la-koliba.jpg
logo_datart.jpg
logo_ccc.jpg
logo_marionnaud.jpg
logo_kika.jpg
logo_orion.jpg
logo_denim-style-house.jpg
logo_triola.jpg
logo_bata.jpg
logo_royal-press.jpg
logo_michell-fashion.jpg
logo_telekom-centrum.jpg
logo_alain-delon.jpg
logo_samdex.jpg
logo_robel.jpg
logo_fashionpoint.jpg
logo_billa.jpg
logo_casino-admiral.jpg
logo_tescoma.jpg
logo_ro-ma.jpg
logo_u-frantiska.jpg
logo_belda-sport.jpg
logo_presinsky-co.jpg
logo_pepco.jpg
logo_camp-david.jpg
logo_gallery-men.jpg